22 februarie 2012

Daily Bread (39)

Oare cat de tare raneste nemultumirea noastra inima Tatalui?
Nemultumirea este o boala a zilelor noastre, totul ne nemultumeste de la locul de munca, hainele pe care le imbracam, felul in care aratam pana la vremea de-afara care nu se potriveste toanelor noastre. Poate pentru unele lucruri e bine sa fi nemultumit si astfel dintr-o dorinta sanatoasa sa ajungi sa devii mai bun, mai eficient, dar in cele mai multe cazuri nemultumirea duce la frustrare, si cat de usor e sa pacatuiesti atunci cand esti suparat si nemultumit. Sunt lucruri frumoase pe care Dumnezeu le-a lasat in vietile noastre, dar pe care le trecem cu vederea,  preferand sa fim nemultumiti pentru ceea ce avem impresia ca ni se cuvine. Oare cat de tare raneste nemultumirea noastra inima Tatalui? Cand in loc sa-L intampinam dimineata cu un zambet si-o cantare de multumire, avem fata abatuta sau chiar suparata si incruntata, oare nu pacatuim prin nemultumire la fel ca prin oricare alt pacat care ne poate trece prin minte?
Poate ar trebui sa ne-aducem aminte ca avem atatea binecuvantari pe care nu le meritam si sa luam hotararea de-a avea o inima multumitoare, pentru ca multumirea nu vine instant, ci se lucreaza la ea in fiecare zi.
Sa nu uitam ca Dumnezeu se poarta cu noi avand in vedere Numele Lui nicidecum faptele noastre (Ezechiel 20:44) si pentru asta se cuvine sa fim multumitori, pentru simplu fapt ca nu primim ceea ce meritam, nici macar ceea ce ne dorim, ci primim exact ceea avem nevoie!

Melodia zilei:
Benjah and Dillavou feat. Brenden McPeek&Dominic Balli - Grateful

(R.A. 22.02.2011)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu