26 ianuarie 2013

Daily Bread (93)


Cat de bucuroasa iti este inima?

Prima luna a noului an este aproape pe sfarsite. Cate din noile hotarari deja le-am uitat, cate promisiuni am incalcat deja? Multi fac promisiuni nerealiste doar de dragul de-a avea impresia ca se vor schimba. Schimbarea rareori se intampla peste noapte. Este nevoie de decizie urmata de constiinciozitate. Noi avem o mai mare cunostinta despre Dumnezeu, cine este El, ce a facut si ce face inca pentru oameni. Desi nu imi place cuvantul ”datorie” il voi folosi... este datoria noastra sa fim exemple. De fapt noi suntem exemple fie ca vrem fie ca nu vrem, conteaza doar ce fel de exemple suntem. Cred ca ar trebui sa lasam bucuria Domnului sa ne inunde inimile, vietile, fetele... si poate atunci vom avea mai multa credibilitate in fata celor din jur. Nu poti sa spui cuiva cat de bun este Domnul cu o fata posomorata, nu cred ca ai convinge pe cineva cat esti de bucuros ca esti copilul Domnului cand pe fata ta zambetul nu-si prea face aparitia.
Atunci cand ne incredem in atotputernicia Dumnezeului nostru vom putea primi bucuria aceea care nu tine cont de circumstante, bucuria care vine din simpla prezenta a Duhului inauntrul nostru.
Chiar daca acest nou an nu a inceput asa cum iti doreai sau a continuat asa cum nu ai fi vrut fie ca bucuria Domnului sa isi faca simtita prezenta in inima ta.
  

Melodia zilei:
Ruben Filoti - Cu bucurie strigam Iehova, Rafa, Adonai, El Elohim
(R.A. - 26.01.2013)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu