5 octombrie 2010

Dumnezeu care poarta de grija (Jehova Jireh)

De ce ne poarta Dumnezeu de grija?
Pentru ca ne-a creat dupa chipul si asemanarea Lui, pentru ca prin jertfa Domnului Isus, Dumnezeu a devenit Tatal nostru. Pentru ca prin insasi natura Lui este Jehova Jireh(Domnul care poarta de grija).
Cum ne poarta Dumnezeu de grija?
Complet si total, nici una din nevoile noastre nu ii este necunoscuta oricat de mica sau de banala pare. De la painea cea de toate zilele, la locul de munca si partenerul de viata, toate nevoile noastre sunt implinite de El si prin El.
Cand ne poarta Dumnezeu de grija?
Intotdeauna: Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi. (Evrei 13:5b)
Exceptii?
Da. Atunci cand ne intoarcem fata de la El, cand il consideram prea mic pentru a implini nevoile noastre cele atat de mari. El va continua sa vegheze asupra noastra, dar daca noi nu ne intoarcem inapoi langa El, niciodata nu vom experimenta plinatatea harului si a purtarii Lui de grija.
Ce putem face noi pentru El?
”Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, (...) Prin El, sa aducem intotdeauna lui Dumnezeu o jertfa de lauda, adica, rodul buzelor care marturisesc Numele Lui. Sa nu dati uitarii binefacerea si darnicia; caci lui Dumnezeu jertfe ca acestea Ii plac.”(Evrei 13:5a, 15-16)

IMPORTANT PENTRU ZILE DE CRIZA:
In bunatatea Ta, Tu ne asculti prin minuni, Dumnezeul mantuirii noastre, nadejdea tuturor marginilor indepartate ale pamantului si marii! (Psalmul 65:5)
Binecuvantat sa fie Domnul, Dumnezeu lui Israel, singurul care face minuni! (Psalmul 72:18)

PS: Timpul lui Dumnezeu nu este timpul nostru. El raspunde nevoilor noastre la timpul Lui si in felul Lui!!!
 

3 comentarii:

  1. O binecuvantare a fost aceasta postare ..

    RăspundețiȘtergere
  2. http://tanaracrestina.blogspot.com/2010/10/top-10-personal.html

    Iti lansez urmatoarea provocare: daca ai vrea sa realizezi un top meridian personal si un top ro personal. Cu aceasta ocazia vom descoperi si ce melodii iti plac cel mai mult si poate vom descoperi si melodii de care nu stiam. Mult har!

    RăspundețiȘtergere
  3. http://tanaracrestina.blogspot.com/2010/10/top-10-carti-citite.html

    Iti lansez urmatoarea provocare: daca ai vrea sa realizezi un top al cartilor citite pana in prezent. Cu siguranta vom descoperi carti interesante si utile. Mult har!

    RăspundețiȘtergere