24 februarie 2013

Daily Bread (96)



Atunci cand iti dai seama ca ai un obicei rau, te hotarasti sa renunti la el...Usor de zis, greu de facut, dar nimic nu e imposibil daca iti doresti cu adevarat.


Nu eram complet sigura despre ce sa scriu pentru ziua de 24 Februarie 2013. In nici un caz nu imi doream sa vin cu clisee si limbaj de lemn... Ca de obicei, inspiratia nu-mi vine cand vreau eu, ci cand vrea TATA.
V-ati trezit vreodata ca de niciunde ati ”agatat” un obicei rau, un cuvant nelalocul lui, o atitudine iresponsabila sau nesimtita, poate chiar un pacat subtil si ”aparent mic si neinsemnat”? Eu da... si nu imi e rusine sa recunosc... Atunci cand iti dai seama ca ai un obicei rau, te hotarasti sa renunti la el...Usor de zis, greu de facut, dar nimic nu e imposibil daca iti doresti cu adevarat.
Imi place mult ceea ce zice Pavel ... parafrazand putin: ”cunosc la nivelul mintii ceea ce e corect si onorabil, dar in mine, in insasi trupul meu este ceva ce se lupta din rasputeri impotriva binelui pe care as vrea sa-l fac, pe care stiu ca ar trebui sa-l fac.” Si uneori ... firea castiga... tin minte o replica dintr-un film, ca nu conteaza de cate ori ai cazut, ci cum te ridici dupa fiecare cadere... Deci important e sa te ridici de unde ai cazut, nu sa stai acolo si sa te autocompatimesti. Deocamdata, pana nu se aude trompeta care anunta Judecata, inca poti cere iertare, harul inca se mai acorda, trebui sa nu mai alergi in cerc, sa continuii sa actionezi in moduri care stii sigur ca iti sunt daunatoare. Stiu ca e extrem de greu, sa renunti la imbuibare, sa vorbesti mai frumos cu cei din jurul tau, sa nu mai iti ”fuga” ochii pe unde nu trebuie (doar cateva exemple)... Dar lucrurile importante merita sa lupti pentru ele, mai ales cand lupti cu tine insuti si iesi invingator, mergand spre bine si lasand raul in spate.
Multi  vrand sa para inteligenti si bombastici, spun asa foarte plini de ei: trebuie sa faci o schimbare de 360 de grade... Cu parere de rau le spun ca ar trebui sa injumatateasca gradele... Ca daca faci o intoarcere de 360 ajungi tot de unde ai plecat... Daca mergi intr-o directie gresita... intoarcerea e la 180 de grade si dupa, se mentine directia inainte spre BINE.
Si nu trebuie sa asteptam sa ne arate altii ce e gresit la noi, din cand in cand ne putem autoanaliza... deoarece noi ne cunoastem cel mai bine, si cand descoperim ceva ce nu amplifica binele din noi, si exemplul nostru de copiii ai lui Dumnezeu... sa trecem la eradicare... nu doar o maturare temporara, ci exterminare totala, taiat raul din radacina.
Fie ca Duhul lui Dumnezeu sa aibe ”mana libera” in viata noastra si ea sa mearga doar inspre bine.
  
Melodia zilei: 
Anthem Lights - Circles
(R.A. - 23.02.2013 pentru 24.02.2013)

Un comentariu:

  1. cunosc si eu :D atat de des folosita replica si indemnul intoarcerii la 360 de grade :lol:

    RăspundețiȘtergere