1 mai 2011

Oare mai stim cum sa rosim?...

De la inceput va avertizez, daca va ofensati usor puteti sa treceti peste postarea asta!
Aveam in minte ceva scurt pentru azi ... ca intotdeauna planurile nu se potrivesc chiar in totalitate, imi cer scuze de pe-acum de lungimea la care poate va ajunge aceasta postare.
Sunteti cativa din cei care urmariti acest blog care ma cunoasteti si personal, cred ca puteti sta marturie ca niciodata nu am fost adepta tiparelor, a formelor, ca niciodata nu mi-am impus standardele mele altora, si ca in nici un caz nu-i judec pe altii dupa principiile mele personale. De asemenea tin sa precizez ca desi pleaca de la un caz particular postarea asta va ajunge sa aibe totusi un caracter general.

... Azi am pacatuit... Mi-am cerut iertare... Dar totusi am facut-o din nou si din nou, din cele 70X7 cred ca am folosit pe putin 50 azi, mai repede catre Dumnezeu decat catre aproape... in ultima ora de serviciu divin, cred ca la doua trei ganduri era si-un : Doamne iarta-ma... Si mai era si zi de Cina...
Deja va intrebati: Oare ce-ai facut asa de grav???... Teoretic... Eu... NIMIC... 
Pur si simplu una din domnisoarele surori, din fetele pe care le-am vazut crescand de cand aveau coditze si cantau: ai grija ochisor unde privesti, la grupa mica... S-a gandit ca azi pe o vreme innorata, ar fi interesant sa isi ia o bluza ”decoltata”...
Ati zice: mna si ce-i rau in asta, incepi sa imbatranesti cumva? devii mai catolica decat Papa?
M-am intrebat si eu asta, de mult n-am mai fost atat de indignata de ceva cum am fost azi.
Am incercat sa fac orice altceva dar parca ochii tot spre ea mi se duceau, si ma intrebam, cum de-a lasat-o mama ei sa plece asa de-acasa???
M-am intors catre mama mea sa o intreb daca ea a observat, poate doar mie mi-a sarit in ochi, se pare ca nu doar mama, pana si fratele pastor de la amvon tot acolo se uita ( dar sa trecem peste asta )...
Intotdeauna am fost de parere ca a fii crestin nu inseamna sa nu te ingrijesti, sa nu fii eleganta, sa nu te simti frumoasa... Dar ne intrebam: oare de ce baietii se uita atata de mult la fizic si chestiile inteligente care le zicem le zboara la 5 metri pe langa urechi... As asemana situatia cu un om flamand de 3 zile care intra in magazinul de mezeluri, mai mult ca sigur n-o sa se uite in ochii vanzatoarei si sa vorbeasca de energia atomica... Ne intrebam: dar ce se uita ”undeva mai jos putin de gatul meu si nu in ochii mei” pai daca tu scoti la vedere tot ce se poate de ce sa se chinuie sa mai si asculte ce zici???
Inteleg o fusta cu o lungime de doua degete deasupra de genunchi... Si o bluza PUTIN mai decoltata, ca doara nu mai traim in epoca strabunicii... Dar de cand pana unde spui croitoresei doua degete deasupra de genunchi si ea intelege : o lungime de-o palma peste fund? De cand pana unde PUTIN decolteu se transforma in DOAR decolteu si bluza ioc??? ( Ah... da ... daca cumva credeti ca scriu randurile astea din gelozie, va asigur ca nu-i deloc asta cazu :P )
Acum putina vreme am scris de libertatea in Cristos si m-am tot gandit la subiectul asta, pana unde e libertate si unde incepe firea? De cand si pana unde iti permiti sa vii la biserica de parca te-ai duce la agatzat in parc? Si nu n-am nimic cu unele haine moderne, dar oare totusi... nu mai stim sa ne uitam in oglinda? nu mai stim sa rosim? ne vorbeste cumva constiinta in esperanto, in chineza, in vreun dialect de pe continentul african, ca sa n-o intelegem???
Libertatea ta  inseamna sa vii inainte lui Dumnezeu oricum? Oare Isus a murit pentru salvarea noastra, pentru libertatea noastra, ca noi sa putem avea fuste cat mai scurte si bluze cat mai decoltate?
Am spus si repet, e o diferenta, sau mai bine zis, AR TREBUI sa fie o diferenta intre felul in care te imbraci la scoala, la biserica, la party :)) sau la disco/bar (daca frecventezi asa ceva)... Pana si cei din lume, asa la Pasti si la Craciun cat se duc ei, tot nu se imbraca asa cum o fac unii dintre ”pocaiti, cand se duc la biserica.
Sigur... decenta sta la latitudinea fiecaruia, dar nu pot sa cred ca unora le permite duhul sa vina la biserica de parca ar pleca la plaja ( tin cont si de cultura aici )
Si normal ca atunci cand vine cineva din afara, nu ar trebui judecat dupa felul cum arata, dar odata ce il intalnesti pe Cristos, exista anumite lucruri pe care nu te mai lasa Duhul sa le faci, si clar aici intra si felul in care arati. Dar noi cei din biserica n-avem nici o scuza!!!
Acu sa nu credeti ca eu sunt cu stea in frunte, dar mai mult ca sigur ma uit de doua ori inainte sa pun ceva pe mine! SI NU... n-am doar saci colorati in dulap :P

SI DA printre lucrurile de care mi-am cerut iertare azi, a fost si faptul ca voi face postarea asta, chiar daca unora le va pica putin mai greu la stomac, sper totusi sa aveti pofta buna azi la masa :)

Multe binecuvantari si intelepciune tuturor!!!

6 comentarii:

  1. Da...mare dreptate...asa e...da de gandit ...(sunt baiat)

    RăspundețiȘtergere
  2. ... Multumesc de comentariu :):) ... Nu am mai mentionat faptul ca PUTIN decolteu nu inseamna ca atunci cand te pui pe scaun iti iese ”aparatura” pe-afara... Chiar mi-a parut rau pentru baietii care azi au fost la bise... De asemenea ma mai intrebam cum de nu da faliment industria pornografica, cand tot ce trebe sa faci ca sa iti dai drumu la imaginatie e sa mergi dimineata la biserica :|

    RăspundețiȘtergere
  3. vai,tragic! partea nasoala e ca o sa fie din ce in ce mai rau!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa spun, draga mea..?! Sunt trista sa aud asa ceva, insa nu ma mira deloc. Adevarul trist e ca nu doar imbracamintea e baiul acum in biserici. Sa ne gandim putin cat de mult mai lupta fiecare dintre noi impotriva pacatului, cat de mult il mai iubim pe Dumnezeu, cat de mult mai cautam sa traim si noi cum a trait Isus si cat de mult ne asemanam din ce in ce mai mult cu cel care nu vrea sa creada in Dumnezeu.. Nu ne mai luptam pana la sange impotriva pacatului si asta e grav si va duce la distrugerea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  5. Macar era draguta bluza :P ?

    RăspundețiȘtergere